N’OLCEK BU MEMLEKETİN HALİ?

Faysal Dağlı
Son zamanlarda konuştuğum herkes mealen neredeyse aynı şeyi sorup duruyor: N’olcek bu memleketin hali? Türkiye’de bizim de kaderimizi ilgilendiren, ancak olup bitenin, olup bitecek olanın izahını yapmak oldukça zor. İzahını yapamayınca da ancak mizaha sığınabiliyor insan. Şu aşağıdaki şeyin mizah mı, izah mı olduğuna da siz karar verin!
Berlin’de trafik kazası sonucu ölen iki gurbetçi Türk, sorgu-sual sonrası direk cehenneme alınmışlar.
İçişleri Bakanı Zebani karşılamış bunları:
-Almanya ve Türkiye cehennemlerine gitme seçenekleriniz var. Herkes dilini daha iyi konuştuğu tarafa gidecek. Tercüman falan uğraşamayız. 6 ayda bir açık görüş hakkınız var.
Gurbetçiler sormuş:
-Zebani abi koşullar nasıl peki?
-Günahlarınızın cezası olarak Türkiye cehenneminde günde 3 kürek dolusu, Almanya cehenneminde günde 2 kaşık dolusu bok yiyeceksiniz.
Formalitelerin ardından Almancası iyi olan Almanya cehennemine, diğeri Türkiye cehennemine atılmış. 6 ay sonra da görüşmüşler. Türk cehennemine gidenin keyfi gıcır, Alman tarafında kalanın suratı düşmüş, perişan halde.
-Ne o lan, ben Alman cehenneminde günde 2 kaşığa dayanamıyorum. Sabah 6, akşam 6, otomatik sistemle birer kaşık bok sokuyorlar ağzımıza. Sen her gün 3 kürek bok yiyor, yine de tosun gibi keyifli görünüyorsun, nasıl oluyor hacı?
-Abi bildiğin gibi değil. Bizim Türk tarafında bir gün bok var, kürek yok, öbür gün kürek var, bok yok. Diğer gün ikisi de yok. Altyapı bozuk anlayacağın. Boku ve küreği bulunca da komşulara; Suriye, İran, Libya, Azerbaycan, Kuzey Irak cehennemlerine el altından ucuza satıp yolumuzu buluyoruz. Kürekleri Çin cehenneminden alıp karşılığında bok veriyoruz. Afrika cehenneminden de bok alıp, kürek veriyoruz onlara. Ayrıca boku stoklayıp satıyoruz. Sürümden de kazanıyoruz anlayacağın. Zebanileri de ortak ettik. Herkes malı götürüyor anlayacağın.
-Ben de salak salak Alman tarafına gittim. Sanki bok var orda! Halbuki siz burda bok gibi para kazanıyorsunuz.
-Geçen Çinliler uyanmış bizim işe, bunlar komünist oldukları için hepsi direk cehenneme geliyor. Bizimkiler gibi tek tük cennete gidenleri de yok. Nüfusları da kalabalık diye kendileri bir bok boru hattı döşemeye başlamış. Ama biz Amerikalılar ile anlaşıp taş koyduk Çinlilerin bokuna.
-Vay adi komünistler!
-Hiç deme ya, dünyayı yediler, burda da bela oldular. Geçenlerde bu Çinliler, Afganistan’ın bokuna el koymaya çalıştılar, biz son anda havaalanını tutunca oranın boku da bize kaldı.
-Vay namussuzlar!
-Boku kaptırmayız aga!
-La aynen dünyadaki gibiymiş desene sizin taraf.
-Dünya ne ki Hacı! Bizim bi Hoktar Hoca var, Rus ve Ukrayna bokundan huri yapıp el altından piyasaya veriyor. Yeme de yanına yat abi!
-Cennetmiş la sizin cehennem!
-Sorma abi. Anayasacı Koyun Abi geldi kalpten geçen gün. Bok tozundan bi kokain yapıyor altına ediyorsun, o biçim kafası var yani. Sanki pudra şekeri yeminle. Veliye diye bi asistanı varmış dünyada, ‘o bi gelsin buraya, sizi nasıl yaşatırım görürsünüz’ diyor.
-Anaaa, bilsem 15 yaşımda ölürdüm la.
-Hele bi Külahlı Hoca var, yanmaz kefen mi ne satıyormuş dünyada, ilk başlarda ortalıkta kalan bütün bokları ona yediriyorlardı, ama sonra işleri düzeltti, zebanilere üflenmiş secere kakalayıp, melek kadrosundan cennete tayinlerini yaptırıyor. Tüm zebanileri bağladık, hepsine Türkçe öğrettik, Arapça’yı, Latince’yi unutturduk. Bizden fazla Türk oldular anlayacağın.
-Bi aslan sütünüz eksik la!
-Sen öyle san. Geçen bi Tosuncuk geldi. Dünyada inek boku şirketi açıp 100 bin kişiyi tokatlamış, o çocuk çişten-sidikten bi ev işi rakı yapıyor ki sorma. İki duble çekince sıçtığını yiyorsun meze diye.
-Meyhane de var deme sakın!
-Karabiberim diye bir çocuk var, boktan şarkı yapıyor yahu adam, vur patlasın, çal oynasın raksettiriyor bizi. Zebehe qeder dans. Keyfimiz gıcır anlayacağın.
-La olum kafanız bok gibi çalışıyormuş vala, size ödül vermek lazım.
-Hacı ödülün kralı bizim zaten. Bizde bildiğin boktan edebiyat yapıp Nobel alan mı dersin, Nobel verilen boktan bilimciler mi dersin, her ayak var anlayacağın!
-Bi partiniz eksik, onu kursanız bu cehennemde hükümet bile olursunuz yeminle.
-Parti mi, güleyim bari esprin boşa gitmesin. Lan bırak! Partileri tezekten yapıyor, hükümeti boka saymıyoruz bile.
-Beni de alın la sizin tarafa. Türkçemi ilerletsem geçemez miyim sizin cehenneme?
-Bak şimdi, Damat abi var ya. O, senin dil işini hal edip bizim tarafa alabilir ama onu ve Baş Zebaniyi görmen lazım.
-Abi kurbanım olim, çalışır öderim neyse bedelini.
-Tamam la. Ama yakında Zebanilerin bi seçimleri mi ne varmış. Bizim ekip seçimi kaybederse işte o zaman bütün boku yeriz. Şu an ortalık karışık, geçen gün teftiş oldu, ama ortada bok yok. Bokları kimin yediği bile ortaya çıkmadı. Dur bakalım, seçimler n’olcek, sonrasına bakarız!
...
Çizgi değerli karikatürist Serkan Altuniğne'nin bir çiziminden adapte edilmiştir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar